15 دی 1394 - 9:56 شناسه خبر: 3719 نسخه چاپی

گسترش همکاری‌های کشاورزی ایران و اتریش مورد تأکید قرار گرفت

گسترش همکاری‌های کشاورزی ایران و اتریش مورد تأکید قرار گرفت
سفیر کشاورزی اتریش با اذعان بر بالا بودن کیفیت میوه و لبنیات ایرانی، از بازرگانان این کشور خواست که در این بخش بازارهای مناسبی پیدا کنند و همکاری&zwnj ...

سفیر کشاورزی اتریش با اذعان بر بالا بودن کیفیت میوه و لبنیات ایرانی، از بازرگانان این کشور خواست که در این بخش بازارهای مناسبی پیدا کنند و همکاری‌های دو کشور گسترش یابد.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، در دیدار رسمی سفیر اتریش با مدیرکل دفتر بین‌الملل وزارت جهاد کشاورزی، گسترش همکاری‌های کشاورزی مورد تأکید قرار گرفت.

مدیرکل دفتر بین‌الملل وزارت جهاد کشاورزی در این دیدار گفت: امیدوارم این ملاقات‌ها منجر به انجام فعالیت‌های عملیاتی بین دو کشور شود و در بازدید وزیر کشاورزی و محیط زیست کشور اتریش، از نمایشگاه محیط زیست در تهران (اسفندماه امسال) باب همکاری جدیدی در بخش کشاورزی فراهم آید.

هومن فتحی افزود: ضرورت متعادل کردن تراز تجاری در کشور مدنظر است و امیدواریم که بتوانیم از ملاقات‌های اخیر و امضای یادداشت تفاهم‌ها در توسعه صادرات مؤثر واقع شویم.

وی خاطرنشان کرد: نماینده سازمان دامپزشکی و تنی چند از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی به نشانه حمایت از روابط تجاری دو کشور در جمع حاضر حضور دارند.

فتحی پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک کشاورزی را در دیدار دو وزیر در آینده‌ای نزدیک داد.

 

افتتاحیه نمایشگاه محیط زیست توسط سفیر اتریش

سفیر اتریش نیز در این دیدار از حضور وزیر کشاورزی و محیط زیست اتریش در 29 فوریه در ایران خبر داد و اظهار داشت: نمایشگاه محیط زیست که به دعوت سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده است، توسط وزیر اتریش افتتاح می‌شود و امیدواریم که کارگروه مشترکی نیز در حاشیه این نمایشگاه تشکیل شده تا بر فعالیت‌های کشاورزی ایران و اتریش مهر تأیید زده شود.

فریدریش اشتیفت ادامه داد: طرح اولیه‌ای در راستای امضای یادداشت تفاهم بین دو بخش کشاورزی ایران و اتریش ارسال شده است که امیدواریم هرچه سریع‌تر تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

وی تصریح کرد: وزیر کشاورزی اتریش از خانواده کشاورز بوده و علاقه‌مند است که از فعالیت‌های دامداری ایران در حاشیه بازدید از نمایشگاه محیط زیست دیدن کند.

اشتیفت درباره تسهیل صدور روادید برای سرمایه‌گذاران ایرانی در کشور اتریش یادآور شد: این کشور موظف است در حیطه مقررات دیکته‌شده عمل کند، زیرا استعلام از کشورهای تحت شینگن 10 تا 14 روز به طول می‌انجامد و امیدواریم که درخواست‌ها زودتر ارسال شود تا مشکلی برای سرمایه‌گذاران به‌وجود نیاید.

وی تأکید کرد: تراز تجاری بین دو کشور طی سال‌های اخیر به هیچ عنوان متعادل نبوده که بخش عمده‌ای از آن مربوط به وضع تحریم‌ها است که امیدواریم هرچه سریع‌تر این مسئله حل شود.

سفیر اتریش گفت: معتقدم که محصولات میوه ایرانی بهترین بازار را می‌تواند در اتریش داشته باشد، زیرا سبزیجات و سایر محصولات ایرانی از کیفیت بالاتری نسبت به محصولات موجود در کشور ما برخوردار است.

اشتیفت خاطرنشان کرد: اگر بازاریابی مناسبی برای محصولات فوق انجام شود، به‌طور قطع زمینه صادرات این محصولات فراهم خواهد بود.

وی از بالا بودن کیفیت شیر و محصولات لبنی ایران خبر داد و افزود: با وجود آنکه تنوع محصولات ایرانی در حوزه دام و لبنیات کمتر از اروپا است، اما کیفیت آن به‌طور قطع بالاتر است.

اشتیفت اظهار امیدواری کرد که پروژه‌های مشترکی در این زمینه تدوین شود و این محصولات بتوانند راه خود را به بازارهای نوین اروپایی باز کند.

 

آمادگی برای انجام کار مشترک در زمینه کمباین جدید طراحی‌شده توسط شرکت ایرانی

در ادامه این دیدار، نمایندگان بخش‌های مختلف امور دام، جهاد استقلال، دامپزشکی و جهاد تحقیقات از زمینه‌های کار با کشور اتریش سخن گفتند، به‌گونه‌ای که مدیرعامل هولدینگ جهاد تحقیقات، فعالیت‌های این شرکت را برای انجام فعالیت‌های گلخانه‌ای در 508 هکتار از منطقه آزاد ارس مناسب ارزیابی کرد و گفت: می‌توانیم از این ظرفیت برای سرمایه‌گذاری سایر کشورها استفاده کنیم.

سیدمنصور میرعابدینی درباره فعالیت در زمینه خودرو، لوازم حفاری و مکانیزاسیون ادامه داد: شرکت جهاد تحقیقات توانسته است کمباینی را طراحی کند و بسازد که قابلیت‌های خاصی دارد و آمادگی داریم این طرح را که مورد تأیید مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است، برای انجام کار مشترک ارائه دهیم.

 

واردات دام سمینتال از اتریش به ایران تا پایان سال

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی نیز از تغییر در ترکیب نژادهای دام کشور خبر داد و اظهار داشت: بیش از هشت میلیون رأس دام در کشور داریم که علاقه‌مندی برای توسعه نژادهای دومنظوره (سمینتال) وجود دارد.

محمدرضا ملاصالحی تصریح کرد: علاقه‌مند هستیم که دام‌های دومنظوره در کشور افزایش یابد تا علاوه بر نیاز شیر، در زمینه گوشت قرمز نیز بتوانیم از آنها استفاده کنیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر جمعیت یک میلیون رأسی از گاو هلشتاین که بهترین منابع ژنتیکی دنیا است، در کشور داریم و علاقه‌مند هستیم در کنار نژادهای فوق، از نژادهای سمینتال که بهترین آنها در کشور اتریش است، استفاده کنیم.

رئیس اصلاح نژاد دام معاونت امور تولیدات دامی از ورود نخستین محموله نژاد سمینتال از کشور اتریش تا اواخر سال جاری خبر داد و تأکید کرد: امیدواریم که با همکاری طرف‌های اتریشی، مشکلات موجود مرتفع شود، زیرا این محموله برای رسیدن به ایران باید از پنج کشور عبور کند.

ملاصالحی همچنین درخواست کرد که مواد ژنی برای انجام فعالیت‌های اصلاح نژادی از کشور اتریش به ایران وارد شود.

وی نیاز به اسپرم در کشور را در بخش دام 2.5 میلیون دز برشمرد و اظهار داشت: این ظرفیت تا پنج میلیون دز قابل افزایش است و امیدواریم که از این پس بتوانیم واردات آن را به‌گونه‌ای آسان‌تر داشته باشیم.

 

آمادگی جهاد استقلال برای همکاری بیشتر با کشور اتریش

نماینده شرکت جهاد استقلال نیز از مبادلات 300 میلیون یورویی این شرکت در زمینه واردات دام، نهاده‌های دامی و کشاورزی، ماشین‌آلات، بذر و آب خبر داد و گفت: اگر ارتباطات بانکی برقرار شود، حجم فعالیت‌ها رو به افزایش خواهد بود.

قاسمی همچنین افزود: به‌دنبال آن هستیم که تکنولوژی‌های مدرن را با حداقل آب به‌کار بریم.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه بذر نیز فعالیت‌های خوبی می‌تواند در این بخش اجرایی شود و علاوه بر آن، علاقه‌مند هستیم که در موضوع گلخانه‌ها همکاری داشته باشیم.

در پایان، نماینده سازمان دامپزشکی به نقش این سازمان در کنترل و سلامت مواد غذایی اشاره کرد و اظهار داشت: آمادگی داریم که با کشور اتریش در زمینه تجارت دام و با رعایت الزامات بهداشتی اقدام کنیم.

حسن اختیارزاده از مهیا کردن صادرات دام سمینتال از اتریش به ایران خبر داد و تصریح کرد: آماده افزایش همکاری‌های دوجانبه در این بخش هستیم./